2024. április 28. - Valéria

Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet közleménye

Az elmúlt napokban a sajtóban megjelent téves vagy félrevezető információkat tartalmazó nyilatkozatokra reagálva az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (FVM VKSZI) az alábbi közleményt adja közre.
2008. augusztus 4. hétfő 18:05 - Hírextra

Nem vitás, hogy a 2013-ig 5 milliárd euró, megközelítőleg 1300 milliárd forint uniós forrást lekötő Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot (ÚMVP), annak céljait, intézkedéseit és majdani eredményei a célközönség és a vidéki lakosság felé kommunikálni szükséges. Igaz, hogy az ehhez kapcsolódó tevékenységekre - az ÚMVP Technikai Segítségnyújtás keretéből - az uniós elvárásoknak és szabályoknak megfelelően a program keretösszegének mintegy 0,4 százalékát fordítja a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM). Valós, hogy az ÚMVP kommunikációjához kötődő közbeszerzési eljárásokat az FVM VKSZI bonyolította, bonyolítja le. Helytálló, hogy a mai napig lezárult, 2+2 éves időtartamra szóló tenderek (1. médiatervezés- és vásárlás, kreatív tervezési-, gyártási-, PR- és koordinációs feladatok; 2. rendezvényszervezés és arculati eszközök gyártása; 3. kül- és beltéri hirdetésszervezés) nyertesei megkezdték a munkát.


Téves azonban, hogy az ajánlatkérési felhívások - jóllehet szigorú alkalmassági követelményeket szabtak - előrevetítették volna a kevés számú beérkezett ajánlatot, ugyanis a kritériumoknak a közbeszerzési törvény és a közbeszerzések gyakorlata szerint az ajánlattevők konzorcium alakításával, vagy úgynevezett "erőforrást biztosító szervezet" bevonásával is megfelelhettek.

Hamis, hogy az ÚMVP Irányító Hatóság, illetve az FVM VKSZI a közbeszerzések útján lekötött mintegy 6 milliárd forintot egy év alatt kívánná felhasználni: erre négy év rendelkezésre. Valótlan, hogy a program kommunikációjára szánt összeg kidobott pénz; sőt, ennek ellenkezőjére mi sem jobb példa, mint az augusztus 1- és október 31. között szintén e keretből finanszírozott 146 falunap és vidéki rendezvény, amely pályázat nyertesei többségében forráshiányos falvak, kistelepülések.


A későbbiekben a kellő információ hiányában megtett, a szakmai vagy laikus közönséget egyaránt megtévesztő tájékoztatás elkerülése érdekében ezúton is örömmel ajánljuk fel együttműködési készségünket, a rendelkezésünkre álló információk teljességre törekedő átadását bármely sajtóorgánum képviselői számára.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását