2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

160 ezren lesznek a megnyitón

Mintegy 160 ezer ember vesz részt a pénteki olimpiai megnyitóünnepségen - közölte hétfőn a pekingi városvezetés. Az augusztus 8-án este 8 óra 8 perckor - helyi idő szerint - kezdődő ceremónián 70.000 ezer meghívott, köztük a hivatalos vendégek, sportolók,
2008. augusztus 4. hétfő 09:14 - Hírextra
A szervezők már kipróbálták, hogy miként lehet majd ilyen sok embert beengedni, s a rendezvény végén kiengedni a csak Madárfészekként emlegetett Nemzeti Stadionból - hangsúlyozta Csou.
A vendégek, művészek és a sportolók számára külön buszok állnak rendelkezésre, a közönség pedig a tömegközlekedési eszközöket: a buszokat és a megnyitóra átadott olimpiai metróvonalat veheti majd igénybe.

A személyzet és az önkéntesek péntek reggeltől kezdik el az előkészítési munkát, a Madárfészek és az egész központi olimpiai terület hivatalosan péntek délután 4 órától lesz nyitva a közönség előtt.
A július 30-án és az augusztus 2-án megtartott próbák is igazolták, hogy a tömegek kezelésére kidolgozott tervek célravezetők - monda Csou.

Az olimpia idején 28 közvetlen buszjárat éjjel-nappali összeköttetést biztosít a játékok központi létesítményei és a főváros különböző kerületei között, mindamellett az olimpiai helyszíneket Peking 48 eddig is közlekedő buszjárata és három metróvonala is érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását