2024. április 27. - Zita

Szélessávra kapcsolódtak az elszigetelt szerzetesek

Egy távoli walesi szigeten élő szerzetesi közösség belépett a 21. századba: beköttették a szélessávú internetet.A Caldey szigetén élő 15 ciszterci szerzetesnek már elege volt a lassú, modemes internetből, és úgy döntött, hogy bevezetteti a kolostorba a sz
2008. augusztus 2. szombat 08:10 - Hírextra
A gyorsabb internettől azt remélik, hogy segítségével kiterjeszthetik az online üzletüket, a szerzetesek ugyanis parfümöt és csokoládét árusítanak.

"A kolostori élet egyik jellemzője a türelem, amelyet azonban erősen próbára tett a lassú, modemes internet" - mondta Dániel atya, aki szerint most már több lehetősége van a közösségnek, hogy fejlessze kereskedelmi tevékenységét.

Az elmúlt 5 évben a szerzetesek internetes boltjának forgalma 100 százalékkal nőtt, de a lassú netes kapcsolat gátolta a terjeszkedést.

A kolostor, amely a walesi partoktól közel 10 kilométerre fekszik, egy, a szárazföldön található kommunikációs toronyból kapja a vezeték nélküli szélessávú internetes kapcsolatot.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását