2024. április 19. - Emma

Gyászol a vívó világ

Súlyos betegségben elhunyt Gerevich György, a Vasas kardvívóinak mestere. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható hír szerint a tréner még részt tudott venni júliusban a kijevi Európa-bajnokságon, azt követően azonban kénytelen volt lemondani a p
2008. augusztus 2. szombat 17:37 - Hírextra

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható hír szerint a tréner még részt tudott venni júliusban a kijevi Európa-bajnokságon, azt követően azonban kénytelen volt lemondani a pekingi utazást.

A minden idők legeredményesebb magyar vívójaként és olimpikonjaként ismert, hétszeres aranyérmes Gerevich Aladár fia így már nem láthatja, hogyan teljesít az ötkarikás játékokon két tanítványa, az Athénben ezüstérmet szerző, és Kínában is az esélyesek közé tartozó Nemcsik Zsolt, továbbá Szilágyi Áron, aki tavaly Moszkvában döntő szerepet vállalt a világbajnoki cím kivívásában.


A Magyar Vívó Szövetség mély megrendüléssel fogadta Gerevich György halálát.

"Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron olimpikonjaink mestere nagy és pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Az MVSZ a MOB-bal és a Vasas Sport Klubbal együtt saját halottjának tekinti a ma elhunyt sportembert. Temetéséről családdal egyetértésben később gondoskodunk" - áll Gémesi György MVSZ-elnöknek, MOB-alelnöknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását