2024. május 2. - Zsigmond

Több ezer látogató a Műgyűjtők éjszakáján

Több ezren látogattak el a 9. Műgyűjtők éjszakájára, amelyen nyolc új kiállítás is nyílt a Falk Miksa utca és környéke galériáiban; azok, akik lemaradtak a csütörtök éjszakai eseményekről, de kíváncsiak a tárlatokra, egy-másfél hónapig még megtekinthetik
2008. augusztus 1. péntek 14:48 - Hírextra

Andrási Kata tájékoztatása szerint számos olimpiai bajnok látogatta meg a Haas Galériában nyíló Olimpiart - festmények, rajzok a sport világából című kiállítást, így Németh Angéla gerelyhajító olimpiai bajnok, Dömötör Zoltán vízilabdázó olimpiai aranyérmes, Török Ferenc öttusázó olimpiai bajnok és Kamuti Jenő olimpiai ezüst érmes vívó, a MOB főtitkára is tiszteletüket tették. A tárlat az Olimpia ideje alatt újra megtekinthető a Haas Galériában - hívta fel a figyelmet a sajtóreferens.


Kiemelte, hogy a Műgyűjtők éjszakáján megnyílt nyolc új tárlat közül két kiállítás is szeptember 15-ig várja látogatóit: az Erdész & Makláry Fine Arts-ban Bálint Endre Szentendrétől Párizsig című tárlata, amely a művész 1957 és 1962 között Párizsban született munkáit vonultatja fel, és a Memoart Galéria Corpo Publico című kiállítása, amely az olasz Sara Berti szobrászművésznő bronz kisplasztikáit és festményeit mutatja be. Takács Szilvia és Körössényi Tamás szobrászművészek "sublót szobrai" pedig szeptember 6-ig invitálják a Pintér Sonja Kortárs Galériába a látogatókat.


Augusztus 28-ig tekintheti meg a közönség a Vagabondok című "kóbor macskás" tárlatot Mamikon Yengibarian, Roberto Prina és Halmi-Horváth István műveivel; az Európa Galéria augusztus 29-ig várja a látogatókat Pataki Tibor festőművész Könyvtájak című különleges kiállítására, amelyen egyebek mellett könyvek keresztmetszete által formázott "tájképeket" mutatnak be.


Fürjesi Csaba az egyiptomi, nemzetközi művésztelepen szerzett élményeit megörökítő Beduinok között című tárlata a Múzsa galériában tekinthető meg augusztus 31-ig ugyanúgy, mint a Körmendi Galériában megrendezett Expresszív című kiállítás, amely a Körmendi-Csák Gyűjtemény

eisenstadti, pilseni, kassai és bukaresti vendégkiállításának anyagából válogatott remekműveket mutatja be.


A budapesti galériás negyed számos állandó és egyéb időszakos kiállítással, enteriőrrel várja az érdeklődőket, aki azonban a fesztiválhangulatot szereti, az december 4-én vehet majd részt ilyen eseményen legközelebb, akkor rendezik meg a 10. Műgyűjtők éjszakáját - tette hozzá Andrási Kata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását