2024. július 20. - Illés

Tanu: sosem volt pozitív doppingtesztem!

Nem érti Ekaterini Tanu, a görögök sprintere, hogy pekingi indulásáról miért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete mondja ki a végső szót.
2008. augusztus 1. péntek 16:33 - Hírextra
"Semmilyen hivatalos eltiltás nincs érvényben ellenem, a büntetésemet letöltöttem, a kvalifikációs szintet teljesítettem, miért ne indulhatnék Pekingben?" - fakadt ki sajtótájékoztatóján Ekaterini Tanu, akirőlnek olimpiai részvételéhez még a NOB végrehajtó bizottságának jövő csütörtöki jóváhagyása szükséges.

A görögök 2000-ben Sydneyben 100 m-en ezüstérmet nyert sprintere azt is hangsúlyozta, hogy pályafutása során soha nem volt pozitív doppingtesztje, így végképp nem érti, miért nem ő maga dönt ötkarikás indulásáról.

A görög atlétika két legnagyobb sztárjától, Tanutól és a szintén sprinter Kosztasz Kenterisztől négy éve aranyérmeket vártak az athéni olimpián, ám a játékokon végül el sem indulhattak, miután nem jelentek meg több doppingvizsgálaton. Ezért kétéves eltiltást kaptak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását