2024. május 21. - Konstantin

Bronzérem a kajak-kenu VB-n

A kenus Csabai Edvin arany- és a kajakos Csay Renáta ezüstérme után Jámbor Attila bronzérmet szerzett a férfi K-1-esek versenyében a győri maratoni kajak-kenu világbajnokságon. Ennek a mezőnynek kellett a leghosszabb távot teljesítenie szombaton a Mosoni-
2007. szeptember 8. szombat 18:36 - Hírextra

A magyarok közül Salga István kezdett jobban, tagja volt a rajt után élre állt élbolynak, Jámbor csak a középmezőnyben lapátolt. Hamarosan azonban változott a helyzet, utóbbi felzárkózott, előbbi ugyanakkor ezzel egy időben visszaesett, s már csak az üldözők csoportjával haladt. A harmadik kör elején a két spanyol, Manuel Busto és Emilio Merchan fokozta a tempót és előbb a kanadai Ian Mackenzie társaságában, majd kisvártatva őt is leszakítva ellépett a mezőnytől, s a verseny hátralévő részében már csak egymással küzdött a végső sikerért.

A magyar éremreményeket továbbra is Jámbor tartotta életben, aki egészen a hajráig az öt-, majd később négy-, végül pedig háromfős üldözőbolyban haladt, Salga messze leszakadva nem volt harcban az előkelő helyezésekért. Az élen a befutónál Merchan lesprintelte honfitársát, így pályafutása első vb-címét szerezte, de a parton szurkolókat elsősorban a magyar kajakos szereplése izgatta. Nos, ő nem okozott csalódást, lehagyta szlovák és olasz riválisát is, és végül harmadikként haladt át a célvonalon. Salga nyolcadik lett.

"Rosszul rajtoltam, talán még a szokásosnál is rosszabbul, ennek köszönhető, hogy az elején csak a mezőny második felében lapátoltam. Sokat köszönhetek a szlovák fiúnak, ugyanis rengeteget segített a felzárkózásban. Nekem nagyon hiányoztak a futószakaszok, ha ezek vannak, talán nem kellett volna ekkorát küzdenem a harmadik helyért. A spanyolokat akkor sem tudtam volna megfogni, ők más dimenzióban voltak" - mondta Jámbor.

A befutó után egyébként a rendezők újabb módosításra kényszerültek, ugyanis a vízszint időközben annyira megemelkedett, hogy már a Győri VSE területén kialakított versenyzői területet is elérte, így azt ismét feljebb kellett költöztetni, immár másodszor. Csütörtökön az eredetileg a túlparti Aranyparton kialakított helyről szállították át a sportolók hajótárolóit a másik oldalra.

Vasárnap a páros küzdelmekre kerül sor a vb-n, rajt 8:30 órakor az ifjúságiak versenyével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását