2024. május 2. - Zsigmond

Lezuhant egy helikopter

Továbbra is életveszélyes az állapota a lezuhant mentőhelikopter pilótájának, akin több műtétet is végre kellett hajtani az éjszaka - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője pénteken reggel az MTI-vel.
2008. augusztus 1. péntek 07:40 - Hírextra

A csütörtökön történt katasztrófában töréseket szenvedett mentőorvos jobban van, és teljesen megfelelő, stabil az égési sérülésekkel szállított kétéves kisfiú édesanyjának állapota is, aki szintén töréseket szenvedett. A kisfiú a balesetben sértetlen maradt - mondta a szóvivő.
A helikopterbaleset körülményeit, amelyben egy ember meghalt, a légügyi hatóság és a mentőszolgálat közösen vizsgálja.


A helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának. A gép eközben zuhant le.


Györfi Pál azt hangsúlyozta, hogy a lezuhant Eurocopter EC 135 típusú helikopter, amely az egyik legkorszerűbb Európában, négyéves volt, és nagy gyakorlattal rendelkező pilóta vezette. Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a mentőhelikopter túlesett a felszállás előtti kötelező műszaki ellenőrzésen.


Az MTI információi szerint megtalálták a gép fekete dobozát, Magyar Rádió információi szerint a pilóta mielőtt elveszítette eszméletét, annyit mondott, hogy "leállt a hajtómű".
A gép a Kiskunlacháza és Apajpuszta közötti learatott gabonatábla közepére zuhant, körülbelül 500 méterre a Kunszentmiklós-Budapest vasútvonaltól. Erősen összeroncsolódott, az oldalán állt meg, de égésnyomok nem láthatók rajta.


Az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. honlapja szerint a EC 135-ös egy több célra alkalmazható, két hajtóműves könnyű helikopter. A Légimentő Kht. nyolc helikopterrel látja el feladatait, az EC 135-ös típusból eddig ötöt használtak, ezeket osztrákoktól bérlik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását