2024. április 26. - Ervin

"Siker és nem bukás"

Csaknem a cél előtt kellett feladnia a La Manche-csatorna átúszását egy félkarú francia férfinak.
2008. július 31. csütörtök 09:20 - Hírextra
Az 56 esztendős Oliver Desmet hétfőn vágott neki a távnak. Már 14 és fél órája úszott, és látta is a francia partot, amikor a túl erős sodrás miatt be kellett szállnia a kísérőhajóba.

"Sírva fakadtam, mikor a kísérőhajó kapitánya felparancsolt a fedélzetre, mert még rengeteg energiát éreztem magamban" - nyilatkozta a férfi, de hozzátette, hogy most már úgy látja, ez a teljesítmény siker volt, és nem bukás.

A Franciaország északnyugati részén fekvő Wargines le Grand faluban élő nyugdíjas ács több mint harminc éve veszítette el a karját, mikor motorbalesete után amputálni kellett.

A férfi azóta már 13 aranyérmet szerzett a mozgássérültek triatlon világbajnokságán. Öt éve álmodozott arról, hogy teljesíti a 35 kilométeres csatornatávot. Az utóbbi nyolc hónapot komoly felkészüléssel töltötte: nemcsak az úszásban edzette magát, de "csipsz és sör-diétával" tíz kilót fel is szedett, hogy elegendő hájréteg védje a hideg vízben.

Desmet kijelentette, hogy nem adja fel sportkarrierjét, de a csatornaátúszásra már nem vállalkozik többé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását