2024. május 5. - Györgyi

Befogták a bikákat

Napokig tartó riadalom után vadnyugati stílusú - de puskagolyók helyett nyugtatólövedékekkel folytatott - hajsza után lovascsendőrök, mezőőrök és tűzoltók fogtak be több tucat bikát dél-Franciaországban, miután azok a múlt hét végén kitörtek karámjukból é
2008. július 31. csütörtök 19:56 - Hírextra
Nem bikaviadalra nevelt, hanem úgynevezett camargue-i fajról van szó; a 200-400 kilós állatok szarvát lefűrészelték, mindazonáltal Bouche-de-Rhone megye prefektusa rendkívüli elővigyázatossági intézkedéseket léptetett életbe. Hétfő estétől megtiltották, hogy - az ott élőket és a hatóságokat kivéve - bárki belépjen a veszélyeztetett körzetbe, óvatosságra szólították fel a lakókat és a turistákat.

A környező települések polgármesterei rendeletben adtak felhatalmazást az esetleg túl közel merészkedő bikák kilövésére.

A 48 bikát feltehetően szántszándékkal szabadította el karámjukból valaki. Csütörtökig már csak 15 maradt közülük "szabadlábon", estére a lóra kapott csendőrök és a hajtás többi résztvevői további tizenegyet kézre kerítettek.

Bár reggel még arról volt szó, hogy azokat a példányokat, amelyeket nem sikerül elfogni, lelövik, este közölték, hogy a még "szökésben lévő" négy állatot sem szándékoznak kilőni, mivel már pontosan tudják, merre csatangolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását