2024. április 27. - Zita

Aranyesélyek

Kiss László szövetségi kapitány szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy bármelyik magyar úszó aranyérmet szerezzen a pekingi olimpián. A 30 fős úszócsapatból 25-en szerda délután utaztak el az augusztus 8-án kezdődő játékokra.
2008. július 31. csütörtök 03:00 - Hírextra
Szerda délután útnak indult az olimpiára utazó magyar versenyzők első nagyobb csoportja, az úszók. A tartalékként nevezett Verrasztó Dávid lemondta a szereplést, és nem tartott a csapattal, így 30 fős küldöttség képviseli a magyar színeket a pekingi uszodában. A csapatból szerdán 25-en keltek útra, a többiek az ifjúsági Eb-ről csatlakoznak.

Kiss László az InfoRádiónak elmondta: ekkora létszámmal magyar úszócsapat még nem utazott olimpiára.

A szövetségi kapitány célja két-három érem megszerzése, valamint az, hogy az athéni 21 ponttál többet szerezzenek az úszók Pekingben. Kiss László kifejtette: 200 és 400 méteres vegyes úszásban Cseh László, 200 pillangón Kovács Emese, 200 méteres mellúszásban pedig Gyurta Dániel esélyes éremszerzésre, pontokat pedig azoktól vár, akik az eindhoveni Eb-n is jól szerepeltek, és akkor a dobogóra állhattak.

A fiatal Kovács Emesétől nagy eredmény lenne egy érem megszerzése, míg Gyurta Dánieltől azt várja, hogy egy-másfél másodperccel megjavítja eddigi legjobbját, ami szintén elég lehet a dobogós helyezéshez - közölte Kiss László.

A szakvezető szerint kevés az esély az aranyra, ugyanis Michael Phelpset, a világ legnagyobb úszóját nem nagyon lehet megelőzni. Hozzátette: bizakodó az olimpia előtt, mert jól sikerült az edzőtábor, míg az amerikai hazai válogató éles volt, egy számban csak ketten indulhatnak Pekingbe, és lehet, hogy a kettős formába hozás nem mindenkinek megy majd.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását