2024. május 4. - Mónika, Flórián

A kormány hülyének nézi az embereket

A kormány hülyének nézi az embereket a kormányzati negyed ügyében - mondta Cser-Palkovics András és Balsai István fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. július 29. kedd 12:00 - Hírextra
A két politikus a leállított kormánynegyed projekt Váci úti helyszíne előtt arról beszélt, hogy a kormány feleslegesen pazarolt el tízmilliárd forintot a meg nem valósult beruházásra, miközben számos fontos kérdés megoldására ennél jóval kevesebb összeget sem fordítanak.
Cser-Palkovics András szerint a kormány úgy költötte el ezt az összeget, hogy közben több százmillió forintot juttatott a "holdudvarnak, volt üzlettársaknak", és a projekt leállítása után is további 300 millió forintot költött el.


Balsai István közölte: kíváncsiak arra, milyen pályáztatáson, mennyi pénzért mondta azt a "képtelenséget" egy szakértő, hogy a 7,1 milliárdért megvásárolt Váci út melletti ingatlannak a vételárnál egymilliárd forinttal magasabb a forgalmi értéke. Szerinte ugyanis ezen ingatlan esetében nincs piaci összehasonlítási alap, és kérdéses, miféle forgalmi értékről van szó, ráadásul a kormányzati negyed helyszínének nincs sem építési engedélye, sem pedig rendezési terve.

Balsai István hangsúlyozta: a Fidesz ragaszkodni fog ahhoz a korábbi kezdeményezéséhez, hogy parlamenti vizsgáló bizottság tárja fel a beruházás részleteit, mert "senki nem kerülheti el a felelősségre vonást és az elszámoltatást ebben az ügyben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását