2024. május 13. - Szervác, Imola

Elmarad a Tisza-túra

Az áradás miatt lemondták a Tisza-túra hétfői indítását a szervezők, a rendőrség távozásra kéri a folyónál várakozó evezősöket - közölte Domokos János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Titkárság vezetője az MTI-vel.
2008. július 28. hétfő 12:34 - Hírextra
A szervezők döntése ellenére több mint háromszázan reménykednek abban, hogy mégis elindulhatnak a folyón. Őket a rendőrség figyelmezteti napközben a veszélyhelyzetre, hiszen a megáradt Tisza fákat, gallyakat és az árterületről illegálisan lerakott, nagy mennyiségű szemetet sodor magával - mondta az ezredes.

Hozzátette: a szabolcsi rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn helikopterrel járják végig a folyó felső szakaszát és hangosbemondón keresztül kérik meg a parton várakozókat, hogy halasszák el túrájukat, ne induljanak útnak.

Domokos János hozzátette: a szemetet ukrán és román területről sodorja magával a Tisza és a Szamos.

A vízügyi szakemberek tájékoztatása szerint a szemét néhol a vízfelület 60-70 százalékát beborítja a folyókon. A Tiszán már Tiszatelek környékén jár az első, nagy mennyiségű úszó szemétszőnyeg.
A magyar hatóságok a szomszédos országok társhatóságainál sürgetnek intézkedést az ottani árterületek illegális szemétlerakóinak felszámolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását