2024. május 16. - Mózes, Botond

Magyar-horvát: döntetlen

A magyar férfi vízilabda-válogatott döntetlent játszott Horvátország legjobbjaival az Unicum Kupa második napján, a margitszigeti Hajós uszodában, így az utolsó kör határoz a végső sorrendről a vasárnap záruló négycsapatos tornán.
2008. július 27. vasárnap 07:50 - Hírextra
Eredmény:

Magyarország-Horvátország 10-10 (2-2, 3-4, 3-2, 2-2)

a magyar góldobók: Biros 3, Madaras, Molnár 2-2, Kiss G., Kis G., Hosnyánszky 1-1

Bő két hete a spanyolországi Európa-bajnokságon Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese két alkalommal – előbb a csoporttalálkozón, majd a bronzmérkőzésen – is egyformán egy góllal nyert a hivatalban levő világbajnok horvátokkal szemben. Ennél fogva a pekingi ötkarikás játékok előtti utolsó felmérőn a három a magyar igazság jegyében harmadszor is győzelmet remélt a honi szurkolósereg, amely kiváló hangulatot teremtett a nyitott 50-es medencében zajló szombat esti összecsapás előtt.

A vízben kezdettől ádáz csata zajlott, kölcsönös rontásokkal, kapusbravúrokkal, jellemző, hogy 4 perc elteltével született az első gól, méghozzá Kiss Gergely jóvoltából. Biros Péter "mérföldes" bombája ragadtatta nagy tapsra ismét a szurkolókat, aminek "szépséghibája" annyi volt, hogy ezzel lett egyenlő (2-2), merthogy közben a horvátok sem tétlenkedtek. Olyannyira, hogy a vezetést is megszerezték (2-3), de a két center, Molnár Tamás és Kis Gábor révén "hazatévedt" az előny (4-3). Csakhogy innentől megint vendégvezetés következett, s a félidő előtt még Hosnyánszky amúgy remekbe szabott löketére is érkezett válasz (5-6). Aztán folytatódott az "üldözőverseny", s eredményesen, mivel egy Biros- és két Madaras Norbert-találattal 8-8-nál sikerült befogni a riválist.

Az utolsó nyolc perc sem nélkülözte az izgalmakat, a feszültséget, főleg az után, hogy a horvátok két góllal elhúztak. Ám a küzdőképes Kemény-legénység döntetlenre mentette az ütközetet Molnár és Biros góljának, no meg annak köszönhetően, hogy Szécsi Zoltán remekelt a kapuban.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Nagyon nehéz meccs volt, amelyen pszichés nyomás is nehezedett a csapatra, hiszen saját közönségünk, csaknem ötezer ember előtt kellett úgy szerepelnünk, hogy ne okozzunk csalódást. Jobb lett volna, ha nyerünk, a győzelem azonban elmaradt, mert elég sok hibát követtünk el gólhelyzetekben. Talán benne volt ebben a heti nagy munka, a feszültség, s tán az is, hogy az utolsó hat meccsünkön egyszer sem tudtunk úgy játszani, hogy ne legyen sérültünk. Itt, az Unicum Kupán az eddigi két mérkőzésünkön például Kásás Tamásra nem számíthattam. Ennél fogva a húzóembereket kevésbé pihentethettem, nehezebb volt cserélnem. Összességében úgy-ahogy hoztuk magunkat."

A másik mérkőzésen:

Németország-Oroszország 11-8 (5-1, 5-3, 0-2, 1-2)

vasárnap:

Horvátország-Németország 11:30 ó
Magyarország-Oroszország 13 ó

pénteken játszották:

Horvátország-Oroszország 15-7
Magyarország-Németország 11-9
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását