2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mindenki szokjon le

Michael Bloomberg, New York polgármestere és Bill Gates, a Microsoft alapítója 375 millió dollárt (55,4 milliárd forintot) ajánlott fel a globális nikotinjárvány leküzdésére.
2008. július 25. péntek 07:58 - Hírextra
A felajánlott összegből a kormányokkal együttműködő "füstellenes" csoportokat támogatnak Kínában, Indiában és más fejlődő országban.

A statisztikák szerint ugyanis 2030-ra a dohányzással kapcsolatos halálesetek több mint 80 százaléka az alacsony és közepes jövedelmű országokra jut majd.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Kínában 350 millióra tehető a dohányosok száma, s évente 1 millió ember hal meg a nikotinnal kapcsolatos betegségek miatt.

"A dohányzás egy olyan járvány, amelyet meg kell állítanunk" - hangsúlyozta Bill Gates, aki szerint az elsődleges figyelmet Kínára és Indiára kell fordítani.

Michael Bloomberg szerint nehézséget az okozza hogy az olyan országokban, mint Kínában, ahol a dohányipar állami kézben van, a cigaretta forgalmazásából származó bevétel a költségvetést gyarapítja.

"Meg kell győznünk őket, hogy a dohánytermékek eladásából származó bevétel eltörpül a társadalmi kiadások mellett" - hangsúlyozta New York polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását