2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egészségtippek Béres Alexandra ajánlásával

Ebben az egyedülálló táplálkozási útmutatójában Jonny Bowden, az elismert táplálkozástudós leszámol a régi mítoszokkal és megtudhatjuk, javaslatai szerint mit együnk és igyunk ahhoz, hogy egészséges életet élhessünk.
2008. május 24. szombat 07:30 - Hírextra
„Nem hangsúlyozhatjuk elégszer: az egészségünk csak a miénk és olyan érték, ami meghatározza a hétköznapjainkat!”

Béres Alexandra

Mit miért együnk?

Egészséges élet, egészséges táplálkozás

Terjedelem: 360 oldal
Kivitel: Puhafedeles kivitel
Ára: 5499 Ft
Ajándék Béres Alexandra DVD-vel
Kiadja az EGMONT

Jonny Bowden könyve humoros, élvezetes stílusban szól arról, hogy mit együnk egészségünk megtartása, illetve javítása érdekében. A rendkívül olvasmányos tájékoztató jellegű kiadvány hasznos tudnivalókat tartalmaz, melyek új információkkal is ellátják az olvasót, oly módon, hogy tudományos kísérletek sorozatain keresztül vezeti be a fogyasztókat a táplálkozástudomány rejtelmeibe. Akár kézikönyvként is alkalmazható, hiszen a fejezetről, fejezetre megszerzett ismeretek birtokában segít megfelelő döntéseket hozni annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzunk.

A szerző mindjárt az elején közérthetően fogalmazza meg azokat a legfontosabb tényezőket, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a táplálkozásról kialakult nézeteink helyére kerüljenek. Rámutat arra, hogy például glikémiás index azt jelenti, hogy egy adott étel milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet, amelynek ismeretére elsősorban a cukorbetegség, vagy akár a szívbetegségek megfelelő kezelése miatt van szükség.

A zsírok különböző formában fordulnak elő, és ezeknek különböző hatása van egészségünkre, éppen ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szervezetünknek egyaránt szüksége van telített és telítetlen zsírsavakra is.

Fontos tudni, hogy a koleszterin létfontosságú az emberi szervezet számos alkotó eleme számára, ily módon nyilvánvaló, hogy koleszterin mentesen nem szabad étkezni. A rostban gazdag étel hosszabb ideig eltelít és általában kevesebb kalóriát tartalmaz, amely elengedhetetlen szempont a testsúly csökkentésben.

Az oxidáció súlyos károsodást okozhat a sejteknek és a szerveknek, az antioxidánsok azonban segítenek megküzdeni ezzel a folyamattal.

Alaptételként fogalmazódik meg a könyvben, hogy ételünk minősége, amit elfogyasztunk, annak a tápláléknak a minőségétől függ, amit az állat elfogyaszt, vagy amilyen talajon, illetve természetes körülmények között termesztették.

A szerző egyértelműen leírja, hogy a könyvben megjelenő információk tájékoztató jellegűek és nem nélkülözik a szakemberektől kapott tanácsokat.

Korunk népbetegségei egészséges táplálkozással megelőzhetőek lennének, továbbá helyes étrend összeállításával és alkalmazásával a már kialakult betegségeket megfelelő módon lehetne befolyásolni. Mindezek értelmében kortól és nemtől függetlenül ajánlható a könyv mindenkinek, aki egészsége érdekében tudatosan szeretne táplálkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását