2024. április 29. - Péter

Bűvészeti Napok

Művészetek völgye helyett idén Kapolcsi Bűvészeti Napok néven tartják meg július 25. és augusztus 3. között a 20. évfordulóját ünneplő Völgyfesztivált. Ebben az évben kevesebb programmal, ám rangos fellépőkkel, köztük Palya Bea, Hobo, Ferenczi György és a
2008. július 25. péntek 08:00 - Hírextra
Idén kevesebb programunk lesz, pihentetünk pár helyszínt, de lesznek kapcsolódó programok is a kapolcsi főprogramok mellett. Itt 416 programra kerül sor, főleg zenei és színházi programokra - mondta el az InfoRádiónak Márta István, a Kapolcsi Bűvészeti Napok fesztiváligazgatója.

Márta István kifejtette: a kapcsolódó programok közt szerepel Monostorapátin egy sátoros ünnep, református udvar Öcsön, Dörögdön Hősök háza, valamint Afrika-udvar Petenden. Így lesz plusz 200-220 program. Valamint lesz egy független program Nagyvázsonyban, Völgytornác címmel - vázolta a fesztiváligazgató.

Izgalmas, kicsit rögtönzött fesztiválra kerül sor, ami szokatlan lehet az eddigi évekhez képest - vélekedett a fesztivál igazgatója. Hozzátette: ennek az az oka, hogy pénzügyi problémáik voltak, de most már meg tudják tartani a Bűvészeti Napokat.

Kapolcson és Vigándpetenden kerül sor a Völgy gálaestekre. A szervező szavai szerint ez egy nagy cirkuszi sátor, ami 800 fő befogadására képes. Itt azok lépnek fel, akik ingyen, illetve zsíroskenyér és savanyúság ellenében jönnek a völgybe - mondta Márta István. Köztük lesz az Amadinda együttes, Palya Bea, Jordán Tamás, a Budapest Ragtime Band, Sipos Mihály és Másik János.

Újdonság az is, hogy sok fiatalt léptetünk föl - jegyezte meg. Hirdettünk egy pályázatot önkéntes fellépők számára, erre 250 pályamű érkezett be, főleg zenekarok, kisebb részben színházi csoportok. Közülük 75 csoportot tudunk fölléptetni - vázolta Márta István.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását