2024. május 16. - Mózes, Botond

Házakat fenyeget az eső

Lakóházakat veszélyeztet Üllő térségében a csütörtökön lehullott, nagy mennyiségű csapadék, Nagykátán egyes utak járhatatlanok - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem, amely eddig tizenkét autót küldött a helyszínre.
2008. július 24. csütörtök 20:15 - Hírextra

Branyiczky Márk, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, a csapadékelvezető árkok nem tudnak megbirkózni a nagy mennyiségű esővízzel, ezért az több helyen megállt az utcán és az udvarokban.


A szakemberek sok helyen a vizet szivattyúzzák, de van, ahol a fákról lehulló ágakat távolítják el a felső vezetékekről vagy a közutakról. Nagykátán egy utcában annyi víz gyűlt össze, hogy akadályozza a közúti forgalmat - tette hozzá.


Tájékoztatása szerint eddig mintegy hetven riasztást kaptak a térségből, de folyamatosan érkeznek hozzájuk az újabb jelzések.
Kolláth Kornél meteorológus az MTI-nek elmondta: Pest megye délkeleti részén helyenként előfordult 30 milliméternyi csapadék is az elmúlt órákban, elvezetése azért is nehézkes, mert az előző napi esőzések miatt a föld telített, nem tudja elszívni az újabb csapadékot.


A napi csapadék mennyisége csütörtökön több helyen is meghaladta az 50 millimétert, így például Tolna és Baranya megyében, valamint a Mecsekben - közölte.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását