2024. május 7. - Gizella

Maláriás a focista

Maláriában szenved Kolo Toure, az Arsenal elefántcsontparti védője.A 27 éves labdarúgón a londoni csapat ausztriai edzőtáborában jelentek meg a tünetek.
2008. július 23. szerda 11:50 - Hírextra
Kolo Toure nyaralását szülőhazájában töltötte, vagyis minden bizonnyal Elefántcsontparton fertőződött meg a váltólázzal, amelyet a maláriaszúnyogok nőstényei terjesztenek. A megbetegedések 80-85 százaléka Afrika egyenlítői vidékein fordul elő.

Kolo Toure szédült, és fáradtnak érezte magát, ezért egy bécsi kórházba vitték az edzőtáborból, ahol megállapították a fertőzés tényét, majd az Arsenal szóvivője is elismerte, hogy a játékos maláriában szenved. A védő később visszatért a csapathoz, de a Haladás elleni keddi edzőmeccset ki kellett hagynia.

Az orvosi stáb dolgozik azon, hogy az elefántcsontparti labdarúgó minél hamarabb felépüljön, de egyelőre nem tudták megmondani, mikor térhet vissza az Arsenal egyik alapembere.

Évente 350-500 millió ember betegszik meg maláriában, ezek közül a halálos kimenetelűek száma egymillióra tehető. A betegség akkor halálos, ha nem ismerik fel időben a fertőzést.

Múlt héten az egykori Chelsea- és Newcastle védőről, Celestine Babayaróról derült ki, hogy maláriás, és egy londoni klinikán kezelik a nigériai játékost, míg 2006-ban a szintén elefántcsontparti Didier Zokora kapta el a betegséget, de felépült.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását