2024. április 28. - Valéria

Három magyar már döntős

Bedák Pál, Oltványi Dávid és Varga Miklós győzelemmel zárta pénteki mérkőzését az 52. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, így három magyar biztosan ringbe léphet a szombati finálék során Debrecenben.
2008. január 18. péntek 18:52 - Hírextra

Nem kezdődött jól magyar szempontból a viadal harmadik napja, miután az első két elődöntőben előbb Ungvári Miklós (48 kg), majd a helyiek kedvence, Kalucza Norbert (51) is kikapott. Mindketten moldáv versenyzőtől, előbbi Rishkantól, utóbbi pedig Samloilencótól szenvedett nagy különbségű vereséget.

A harmadik párban következett Bedák (51 kg), a 48 kg 2005-ös világbajnoki ezüstérmese a román Iulius Florin Poczo ellen, s már az első menetben eldöntötte a mérkőzést (6-0). A kispesti kiválóság a jó kezdés után tovább tudta növelni előnyét, s noha a végére kialakult 17-4-es pontozás kissé túlzó volt, megérdemelten jutott fináléba.

Bedák után a tavalyi vb-n kiválóan szerepelt Oltványi Dávidot (54) szólították ringbe. A szegedi öklöző ezúttal is okosan bokszolt, az őt folyamatosan üldöző német Hafid Boujit rendszeresen pontos ütésekkel előzte meg, így hamar előnyt szerzett, melyet menetről menetre növelni tudott, s végül nagy különbséggel, 27-6-ra nyert.

Az 57 kg-ban is volt hazai érdekelt, Ráth Miklós személyében: a Vasas versenyzője nagy csatát vívott a francia Hicham Zioutival, ám 12-9-re kikapott, így bronzéremmel zárta a tornát.

Egy kategóriával feljebb a hajdúsámsoniak válogatottja, Varga Miklós remekül bokszolt, elődöntőjében görög riválisára, Teodor Papazovra kétszer is számolni kellett, így nem volt meglepő a hazai öklöző 22-8-as sikere.

Az elődöntők további programjában még hét magyar lép szorítóba, köztük a junior világbajnok Bacskai Balázs (69) és a vb-negyeddöntős Darmos József (91).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását