2024. április 29. - Péter

Pécsen demonstráltak

Pécsett demonstrált több tucat sorstársával közösen Szűcs László baranyai vállalkozó hétfőn.A férfi négy turisztikai építmény építőmesteri munkáit végezte el ez év elején Baranyában, amelyekért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó cs
2008. július 21. hétfő 14:03 - Hírextra
A fennmaradó részt, többszöri felszólítás ellenére nem kapta meg, ugyanis a fővállalkozó szerint, alvállalkozója indokolatlanul sokat számolt fel az elvégzett munkáért. Elindult a bírósági eljárás, a tárgyalást még nem tűzték ki.

Szűcs László elmondta, esete nem egyedi jelenség, s már nem csak az építőiparra jellemző a körbetartozás, ezért véleménye szerint elkerülése érdekében a jogi szabályozás módosítására lenne szükség.

Szólt arról is, hogy ennek érdekében levelet írt másfél hónappal ezelőtt a Parlament elnökének, aki azt a szaktárcához továbbította.

Szűcs László ebben többek között arra hívta fel a házelnök figyelmét: eljutott az ország odáig, hogy hiába a szerződés amelyet, fő- és alvállalkozó aláírt, hiszen a fővállalkozó visszaélve helyzetével abból csak annyit tart be, amennyit akar.

Kitért arra is, hogy megoldás lenne ennek elkerülésére, ha a közbeszerzéses munka elnyerésének nem csak az lenne a feltétele, hogy a fővállalkozónak ne legyen köztartozása, hanem az is: alvállalkozói nyilatkozattal erősítse meg, hogy rendezte az ilyen jellegű tartozását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását