2024. április 27. - Zita

Két kongresszus

A hétfői Népszabadság értesülései szerint akár két kongresszust is tarthat az MSZP jövő tavasszal, nem kizárt, hogy az európai parlamenti jelöltállítás csak a tisztújítás után történik majd.
2008. július 21. hétfő 06:15 - Hírextra
Az MSZP országos tisztújító kongresszusát január és március közt tarthatják majd. Ha lesz, a második kongresszus menekülési útvonalat is jelenthet a vezető helyekről esetleg kiszorulóknak - írta a napilap.

Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke a lapnak megerősítette: az őszi politikai menetrendről - így a kongresszus időpontjáról is - a választmány szeptemberi ülésén döntenek.

Az szinte bizonyos, hogy a kongresszuson módosítani fogják a párt alapszabályát és a szervezeti és működési szabályzatot. Ugyancsak választ kell majd adnia az MSZP-nek a jelöltállítási kérdésekre, elsősorban az EP-választások kapcsán - tette hozzá a politikai napilap.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a szocialisták ebben a pillanatban négy-öt brüsszeli hellyel számolnak, és ezek is inkább az optimista becslésekhez tartoznak. Az Európai Parlamentben jelenleg kilenc magyar szocialista politikus dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását