2024. április 28. - Valéria

Vizsgálódás az Echo TV-nél gyűlöletkeltés miatt

Gyűlöletkeltést vélelmező nézői beadvány alapján elrendelte az Echo TV Mélymagyar című műsora július elsejei adásának vizsgálatát a médiahatóság - tájékoztatta Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) szóvivője az MTI-t pénteken.
2008. július 18. péntek 11:17 - Hírextra
A panaszos állítása szerint "a műsorban mind Bayer Zsolt, mind a műsor riportere gyűlöletre uszított és a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztette, mivel a falusi romákat (általuk használtan: cigányokat) bűnöző, deviáns, a polgárok együttélését folyamatosan veszélyeztető társadalmi csoportként állította be" - közölte.

A panaszos szerint "olyan egyedi (egyébként meg nem nevezett) tények alapján általánosítottak, amelyek a társadalomtudomány mai állása szerint az általánosításra alkalmatlanok", a műsor végkicsengése pedig az volt, hogy "amennyiben a roma lakosság folytatja korábbi magatartását, számíthat a magyar lakosság megtorlására".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását