2024. április 26. - Ervin

Átvágta a saját nyakát

Felvagdosta nyakán az ereket, majd a kórházban meghalt a miskolci megyei börtön egyik fogvatartottja, akit társaival együtt, 100 milliós rablással gyanúsítottak - tudta meg a HavariaPress. A férfi még június közepén kísérelte meg az öngyilkosságot a börtö
2008. július 18. péntek 07:06 - Hírextra
Előzetes letartóztatásba azért került a férfi három társával együtt, mert azzal gyanúsították, hogy résztvevője volt a március 23-án történt 100 milliós rablásnak: egy miskolci férfit, valamint élettársát fenyegették meg a banditák fegyverrel, s vették el tőlük annak a banki trezornak a kulcsát, melyben megtakarításukat, mintegy 100 millió forintot tartottak. A banda tagjait a miskolci belvárosban található bank biztonsági kamerája buktatta le, annak felvételei alapján azonosították és találták meg őket a rendőrök. A nyomozás során kiderült az is, hogy a fenyegetéssel kifosztott férfi élettársa, egy harmincas éveiben járó nő, nemcsak, hogy részese, de kitervelője volt a rablásnak. A négy férfit ő bízta meg, hogy fejenként 10 millió forintért szerezzék meg a pénzt. A rendőrség indítványára a bíróság a nőt is előzetes letartóztatásba helyezte, de másodfokon a bíróság helyt adott, ügyvédje érvelését elfogadva annak, hogy lakhelyelhagyási tilalomra változtassák az előzetest. A bíróság döntése értelmében a nő rablással nem lesz vádolható, mert a 100 millió forint egy része őt illeti meg, hiszen tartósan élettársi közösségben élt már a kifosztott férfival, és a pénz közös vagyonukká vált. A négy felbérelt rabló előzetes letartóztatásban maradt, egyikük volt az, aki egy hónappal ezelőtt felvágta nyaki ütőereit cellájában. A férfi más bűncselekmények miatt rárótt, jogerős büntetését is le kellett volna, hogy töltse. Az eset azért csak egy hónappal megtörténte után derült ki, mert most zárult le az öngyilkossággal összefüggésben elrendelt, szigorú belső vizsgálat a börtönben. Annak során bebizonyosodott, hogy az idegenkezűség kizárható, s a börtön személyzetét sem terheli felelősség az öngyilkossággal kapcsolatban.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását