2024. március 29. - Auguszta

Korcsolyás szemétgyűjtés

Görkorcsolyázó fiatalok gyűjtik össze az eldobált szemetet egy hónapon át Nagykanizsa utcáin és terein - mondta el Plander Norbert, a Saubermacher-Pannonia Hulladékgyűjtő Kft. divíziós vezetője.
2008. július 17. csütörtök 17:50 - Hírextra
A görkorcsolyás-akciónak már többéves hagyománya van a dél-zalai városban: minden évben három, görkorcsolyázni tudó, 16 éven felüli diákot bíznak meg a szemétgyűjtéssel. Napi négy órában, kilenc órától délután egy óráig ketten dolgoznak: egyikük a hulladékot gyűjti, a másik a 120 literes, virágmatricás kukát húzza.

Mindenekelőtt azokat a területeket – parkokat, ligeteket, sétányokat - járják végig, ahová a hivatásos közterület-fenntartók nehezen jutnak el.

A fiatalok méretre szabott formaruhát is kapnak: piroskantáros nadrágban, kabátban, fehér pólóban és ellenzős sapkában végzik munkájukat. Görkorcsolyával rövid idő alatt nagy területet tudnak bejárni, miközben megjelenésükkel felhívják magukra a figyelmet, a járókelők gyakran szóba is elegyednek velük.

A Kft. igyekszik több generációt bevonni az akcióba, a közelmúltban például általános iskolások tették rendbe a kijelölt parkokat. Az igazi cél, hogy ezzel a módszerrel is segítsék a környezettudatos magatartás kialakítását minden korosztályban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását