2024. május 7. - Gizella

Lőszerügy - AZ MFS 2000 Magyar Lőszergyártó Zrt. közleménye

A New York Times 2008 március 27-i kiadásában megjelent - afganisztáni lőszerszállítással kapcsolatos - újságcikk és az annak nyomán Magyarországon napvilágra került sajtóinformációk kapcsán az MFS 2000 Magyar Lőszergyártó Zrt. az alábbi közleményt teszi
2008. március 28. péntek 21:26 - Hírextra
Cégünk, az MFS 2000 Zrt. az AEY Inc. (USA) részére 2007 május és augusztus között 7,62 mm-es lőszereket szállított egy 2007-ben kötött szerződés szerint.

A tranzakcióban kiszállított lőszerek a Magyar Honvédséggel kötött szerződés alapján, annak készletéből kerültek az MFS 2000 Zrt. tulajdonába. A szerződésnek megfelelően ezen lőszerek értékét az MFS 2000 Zrt. beszámította a Magyar Honvédség részére szállított új gyártású katonai lőszerek árába.

Magyarország soha nem importált Kínából lőszert, így az általunk szállított lőszerek sem lehettek kínai eredetűek. Az amerikai cég számára eladott lőszerek Magyarországon készültek. Az elvégzett ballisztikai és működési tesztek alapján a lőszerek megfeleltek az AEY Inc. által megadott minőségi előírásnak.

Az MFS 2000 Zrt. a lőszerek exportja során az ilyen ügyletekre előírt valamennyi, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiállított tárgyalási és forgalmi engedéllyel rendelkezett, az AEY Inc. pedig a vásárláshoz szükséges valamennyi dokumentumot, illetve a Végfelhasználói Igazolást az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által hitelesített formában biztosította. A szerződésben foglalt megállapodásokat az MFS 2000 Zrt. teljesítette.

Álláspontunk szerint cégünk a kereskedelmi megállapodással kapcsolatban minden hazai és nemzetközi előírást teljes körűen betartott, következésképp semmilyen módon nem hozható összefüggésbe az AEY Inc. által bármely országban bármilyen módon elkövetett esetleges törvénytelenségekkel.

Az MFS 2000 Zrt. kiskaliberű, központi gyújtású lőszerek gyártója, a világ számos országában elismert piaci szereplő. A cég a gyártási és kereskedelmi tevékenység végzéséhez minden, a vonatkozó törvények által előírt hatósági engedéllyel rendelkezik, szerződéses kötelezettségeit mindenkor teljesíti.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy az AEY Inc. visszaélt cégünk nevével, és valótlanságot állított a lőszer származását illetően, akkor az MFS 2000 Zrt. megteszi a szükséges jogi lépéseket.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását