2024. április 26. - Ervin

Életfogytiglan a hajléktalan-gyilkosoknak

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden a Los Angeles-i bíróság azt a két idős nőt, akik meggyilkoltak két hajléktalant, hogy felvegyék nagy összegű életbiztosításaikat.
2008. július 16. szerda 06:13 - Hírextra

Az esküdtszék már április közepén meghozta verdiktjét az öreg hölgyek márciusban kezdődött perében: bűnösnek mondta ki a 77 éves Helen Golayt és magyar származású cinkosát, a 75 éves Olga Rutterschmidtet abban, hogy áldozataik meggyilkolására szövetkeztek, illetve tényleges gyilkosságban.


Az öreg hölgyek ellen az volt a vád, hogy Hollywood térségében éppen arra a célra szemelték ki hajléktalan áldozataikat, hogy


nevükre nagy összegű életbiztosításokat kössenek, majd meggyilkolják őket és felvegyék a pénzt.
Mindkét férfit droggal elkábították, majd egy néptelen úton elgázolta őket egy autó. A gázolásoknak nem volt tanúja. Ezt követően egyikük az áldozat távoli rokonának, a másik a menyasszonyának adta ki magát, és összesen 2,8 millió dollárt vettek fel a biztosítóktól.


Az első áldozat, az 1999-ben halálra gázolt 73 éves Paul Vados szintén magyar származású volt. A következő áldozatot, az 50 éves Kenneth McDavidet 2005-ben ölték meg.
A rendőrség kezdetben mindkét halálesetet cserbenhagyásos gázolásként kezelte, csak 2005-ben kapcsolta össze a két ügyet,
miután az egyik nyomozó, aki McDavid ügyét vizsgálta, hírét vette Vados hasonló körülmények között bekövetkezett halálának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását