2024. április 28. - Valéria

Cédulákkal figyelmeztetnek a védelemre

Cédulát helyez ki parkoló autók szélvédőjére a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén, hogy felhívja az autósok figyelmét, mit kell tenniük kocsijuk biztonságáért - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2008. július 16. szerda 15:02 - Hírextra
Preventív intő a biztonságos parkolásért - ez a mottója annak a figyelemfelhívó akciónak, amely a napokban kezdődött el Borsod-Abaúj-Zemplén megye városainak veszélyeztetett parkolóiban, lakóövezeteiben - tájékoztatott Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A parkolók ellenőrzésékor rendőrök, közterület-felügyelők a gépjárműlopások és a gépkocsi feltörések megelőzése érdekében - preventív jelleggel - írásban figyelmeztetik az autó tulajdonosát több nyelven. Pontokba szedve szerepelnek mindazon jellemző figyelmetlenségek, amelyek általában segítenek a bűnözőknek az utastérben hagyott értékes tárgyak ellopásához, vagy a nem megfelelően lezárt és hátrahagyott jármű elviteléhez - mondta Gaskó Bertalan.

A szóvivő emlékeztetett arra: a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya korábban egy bűnözési térkép adatai alapján mérte fel a megye városainak veszélyeztetett parkolóit, lakóövezeteit, ezeken figyelemfelhívó táblákat helyezett ki, a parkoló-automaták jegykiadó nyílása mellé pedig matricákat ragasztottak, figyelmeztetve az autósokat a kocsiban hagyott értéktárgyak ellopásának veszélyeire.
A táblák kihelyezését követően az adott területen mintegy 30 százalékkal csökkent a jogsértések száma, a most indított "cédulás" akciótól hasonló eredményt remélnek - tette hozzá Gaskó Bertalan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását