2024. április 19. - Emma

A nyugdíjasok a kormány csapdájába estek

A Fidesz-KDNP szerint a nyugdíjasok a kormány csapdájába kerültek, mert a kabinet "propagandára, a választási siker érdekében használja fel az időseket, gondjaikkal viszont nem foglalkozik"; erről Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének
2008. július 16. szerda 17:50 - Hírextra
Az ellenzéki politikus azt mondta, 1996 óta tavaly történt meg először, hogy a nyugdíjak reálértéke csökkent, és a kormány 2007-ben minden nyugdíjastól 30 ezer forintot vett el. Hozzátette: azért is megbukott a kormány idősügyi politikája, mert ezt a folyamatot idén nem tudták megállítani.

Az idei 6,1 százalékos nyugdíjemelést figyelembe véve elmondható, rosszul jártak az idősek - fogalmazott Soltész Miklós, aki szerint a júliusi gázáremelést, a távhő díjának emelését és az élelmiszer árak emelkedését is figyelembe véve látható, hogy még inkább szét fog nyílni az olló az infláció és a nyugdíjas infláció között.

A képviselő megjegyezte: a kormány nem merte felvállalni, hogy támogatja a Fidesz-KDNP javaslatát, amely az alapvető élelmiszerek és a távhő áfatartalmának csökkentését, a benzin jövedéki adójának mérséklését célozza.

Soltész Miklós a kormány nyugdíjas politikája bukásaként értékelte, hogy aki idén ment, illetve megy nyugdíjba, a megváltozott nyugdíjtörvény miatt hét százalékkal kevesebb járandóságot kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását