2024. április 27. - Zita

Megvan az utazó keret

Az amerikai atlétikai szövetség (USATF) kihirdette 126 fős olimpiai csapatát, melyben gyenge válogatós eredménye ellenére helyett kapott Breaux Greer, világbajnoki bronzérmes gerelyhajító is.
2008. július 15. kedd 10:37 - Hírextra
A helyi válogatási szabályok szerint a keretet az alig több mint egy hete zárult válogató eredményei határozták meg, azaz számonként az első három vívta ki az indulási jogot.

Így fordulhatott elő például, hogy Tyson Gay, a férfi 100 és 200 m vb-aranyérmese csak a rövidebb távon futhat majd Pekingben, mert Eugene-ben sérülés miatt kiesett a hosszabbik sprintszám középdöntőjében.

A férfi gerelyhajítás azonban azon - kevés - versenyszámok közé tartozik, melyekben a dobogósok közül nem rendelkezik mindenki olimpiai A szinttel, sőt, a teljes amerikai mezőnyben is csupán három dobónak van ilyen eredménye.

Márpedig közülük az egyik Greer, aki súlyos sérülése miatt idén csak a eugene-i bajnokságon indult, ám ott a selejtezőből sem tudott továbbjutni, mégis készülhet a játékokra.

"Nem tudom, képes lesz-e részt venni az olimpián, ám edzője és orvosa azt állítja, hogy rendben lesz. Ő az egyetlen versenyképes gerelyhajítónk, így nem tépelődtünk a döntésnél" - kommentálta Greer esetét John Chaplin, az USATF elnöke.

A sportvezető a csapatot minden idők egyik legerősebb válogatottjának nevezte, mely képes arra, hogy túlszárnyalja az athéni olimpián szerzett 25, illetve a tavalyi oszakai világbajnokságon elért 26 érmet. Az utazók között 15 olimpiai és 31 világbajnoki érmes atléta kapott helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását