2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kapós az új iPhone

Egymillió darab kelt el a pénteki premier óta az iPhone okostelefon új változatából - közölte a gyártó Apple hétfőn. "Fantasztikus nyitó hétvégéje volt az iPhone 3G-nek" - áll Steve Jobs, az amerikai óriáscég vezetőjének közleményében.
2008. július 15. kedd 07:20 - Hírextra
Az AP hírügynökség jelentése szerint azonban a vásárlóknak meggyűlt a baja az első Apple-mobil második változatával. Számos boltban egyszerűen nem volt elég készülék, így sokan hiába álltak be a hosszú sorokba. Az újdonsült - és a régi - iPhone-tulajdonosok sem voltak mind felhőtlenül boldogok, mert a készüléket az Apple honlapján keresztül kell aktiválni, és a szerverek nem bírták a hatalmas terhelést. Ráadásul az új modell premierjével egy időben jelent meg egy frissítés az első változat szoftverjéhez, és a régi készülékeket is mind újra kellett aktiválni, így aztán egy időre iPhone-rajongók tömegei maradtak használhatatlan csodatelefonokkal.

Steve Jobs közleménye szerint az egymilliomodik iPhone 3G vasárnap talált gazdára. A vállalatvezető megjegyezte, hogy az első modell esetében több mint két hónapig tartott, míg elkelt belőle egymillió darab. Az első modell viszont az Egyesült Államokban debütált, míg a második egyszerre 21 országban került a boltokba - jegyzi meg az AP.

Az iPhone első kiadásából a tavalyi június végi megjelenés óta nagyjából hatmillió darab kelt el. Az Apple tervei szerint a 3G eladásaival együtt az év végéig elérik a tízmilliós nagyságrendet. A 3G iPhone újdonsága egyebek mellett, hogy a HSDPA adatátviteli technikának köszönhetően kétszer olyan gyorsan lehet vele internetezni, mint az elődjével, és feleannyiba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását