2024. május 3. - Tímea, Irma

Minden harmadik diák stresszes

Minden harmadik diák szenved a stressz tüneteitől - derült ki egy német tanulmányból.
2010. január 14. csütörtök 20:29 - HírExtra
A németországi gyerekeket és fiatalokat leggyakrabban fej- és hátfájás, ingerültség és alvásproblémák kínozzák - állapították meg a lüneburgi Leuphana Egyetem alkalmazott egészségtudományi központjának és pszichológiai intézetének tudósai.

A stressz különösen a lányokat érinti: negyven százalékuknak hetente többször is van emiatt testi vagy lelki panasza, és négyszer olyan gyakran szenvednek fejfájástól, mint a fiúk.
A DAK német betegbiztosító társaság megbízásából készült kutatás során összesen 4500, tíz és huszonegy év közötti diákot és diáklányt kérdeztek meg Türingia, Hessen, Észak-Rajna-Vesztfália és Alsó-Szászország tartományokban.

Cornelius Erbe, a DAK szakértője elmondta: sok fiú és lány egészsége sínyli meg az iskolai terhelést. Amennyiben rosszul reagálnak az igénybevételre, negatív érzések és pszichoszomatikus panaszok alakulhatnak ki náluk.

A tanulmány szerint azok a diákok, akik nem szembesülnek a problémákkal, több mint kétszer olyan gyakran szenvednek fej-, hát- és hasfájástól.

Különösen a rossz osztálylégkörben gyakoriak az egészségügyi panaszok. Silke Rupprecht, a Leuphana Egyetem pszichológusnője szerint összefüggés tapasztalható a stressz kialakulása és az iskola típusa között is. A gimnazisták például sokkal ritkábban számoltak be fej- és hátfájásról, mint a más típusú iskolák tanulói.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását