2024. április 29. - Péter

Újabb azonosítások

Újabb garázdasággal gyanúsítottakat azonosított és fogott el a rendőrség nyomozócsoportja azok közül, akik megzavarták a Meleg Méltóság Menetét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.
2008. július 14. hétfő 16:16 - Hírextra
Közleményükben emlékeztettek rá: Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya 15 fős nyomozócsoportot hozott létre, hogy felderítsék, felkutassák a július 5-én jogellenes cselekményeket elkövetőket.

A nyomozócsoport most újabb olyan személyeket azonosított, akik dokumentáltan részt vettek a Meleg Méltóság Menete megzavarásában, s ennek során garázdaságot vagy hivatalos személy elleni erőszakot követtek el.

A rendőrök még vasárnap állítottak elő budapesti lakásáról egy 15 éves fiatalembert, aki a Városligeti fasoron kukákat borított fel, a Kós Károly sétányon pedig az út menti virágágyásokba vezetett öntözőberendezés csöveit több társával együtt az úttest közepére húzta. A fiatalkorúval szemben garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Szintén vasárnap állítottak elő a rendőrök dabasi lakásáról egy 35 éves férfit, aki egy rendőrségi mikrobusz ablakát törte be egy doronggal. A férfival szemben garázdaság miatt indult eljárás, a rendőrség egyúttal hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett vele szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

Vasárnap egy 30 éves budapesti férfit is előállítottak a rendőrök, aki az Oktogonnál felállított rendőrségi kordont megpróbálta megbontani, illetve egy rendőrségi mikrobusz visszapillantó tükrét megrongálta, az ajtajába többször belerúgott. A férfival szemben garázdaság miatt indult eljárás, a rendőrség vele szemben is feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt a nyomozó ügyészségen.

Hétfőn a délelőtti órákban az érdi rendőrkapitányságon önként jelentkezett egy 22 éves százhalombattai férfi, részt vett a Dózsa György úti kordonok ledöntésében, a férfival szemben garázdaság és tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt indult eljárás.

Ezzel 63-ra nőtt a gyanúsítottak száma. Pénteken még - Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány jelentése szerint - összesen 59 gyanúsított volt, közülük 43-at bűncselekmény, a többieket szabálysértés elkövetésével gyanúsították.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen pedig már 16 büntetőügy van folyamatban a július 5-én történt eseményekkel kapcsolatban.

A rendőrség továbbra is keresi azokat, akik részt vettek a július 5-i rendbontásban. A www.police.hu oldalon közzétett fotókon tizenkét ember látható, továbbá két csoportképen egy nagyobb társaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását