2024. április 19. - Emma

Késik a támogatási igény

Egyelőre nem érkezett meg az önkormányzati Minisztériumhoz Edelény polgármesterének támogatási igénye, hogy a tárca segítsen a múlt heti viharkárok enyhítésében - mondta Gyenesei István miniszter egy kérdésre válaszolva a hétfői kormányszóvivői tájékoztat
2008. július 14. hétfő 14:06 - Hírextra
A miniszter cáfolta azt a sajtóhírt, hogy már döntés született volna az edelényi igény elutasításáról.
"Nem született ilyen döntés" - mondta.

Hozzátette: telefonon beszélt Edelény polgármesterével, és megegyeztek abban, hogy a településen felmérik a károkat és eljuttatják a minisztériumhoz az ezzel kapcsolatos igényt. Ez azonban nem érkezett meg a tárcához.

Emlékeztetett rá: az önkormányzati vagyonban keletkezett kár enyhítésére, a működőképes állapot visszaállítására az úgynevezett vis maior keret áll rendelkezésre.

Ezt a regionális vis maior keretet már felhasználták a régióban, így a központi, az Önkormányzati Minisztériumnál elkülönített vis maior keretből tudnak segítséget adni, ha a kérés megérkezik - mondta, hozzátéve, a bejelentés valóságtartalmát a károk nagyságáról egyébként az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatott ellenőrizni.

Megjegyezte: a magánvagyonban keletkezett károkat elsősorban a tulajdonosoknak kell viselniük, erre szolgál a biztosítás. Ha nincs biztosítás, vagy elégtelen, akkor a települési önkormányzat a második fórum, ami segíteni hivatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását