2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gaskó: káosz lesz

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint a hétfőtől meghirdetett sztrájkjuk kaotikus állapotokat eredményez az ország közlekedésében, ezért azonban ő a MÁV vezetését teszi felelőssé.
2008. július 14. hétfő 09:41 - Hírextra
Hétfő nulla órától ismét sztrájkolnak a VDSZSZ tagjai, és más szakszervezethez tartozók is - jelentette be Gaskó István, az érdekképviselet vezetője, kevesebb, mint tíz órával a munkabeszüntetés kezdete előtt.

A BKV egyes járatain elfogadják a MÁV-bérletet
Ismét igénybe vehetik a BKV egyes járatait a MÁV-bérlettel rendelkező utasok az éjfélkor újrakezdődő vasutas sztrájk idején.

A fővárosi közlekedési társaság közölte: a bérletek a metrón, és a pályaudvarok közelében működő járatokra érvényesek.
A vezető maga is elismerte, hogy a sztrájk kaotikus állapotokat fog előidézni az ország közlekedésében, ezért azonban, mint mondta, a MÁV vezetése okolható. Az InfoRádióban azt is elmondta: az elégséges szolgáltatás mértékéről ez alkalommal sem sikerült megállapodniuk a vasúttársaság menedzsmentjével.

A sztrájktörvény ugyan azt írja elő, hogy a munkabeszüntetést 72 órán belül kell bejelenteni az azt szervező érdekképviseleteknek, Gaskó István azt mondta: a VDSZSZ február 1-jétől úgynevezett gördülő sztrájkot hirdetett. Ő ezt úgy magyarázta: a megkezdett sztrájkot egy előre meg nem határozott idő után leállítják, amikor az érdekképviseletek úgy érzik, hogy javult a tárgyalási pozíciójuk. Ha mégsem, folytatják a munkabeszüntetést.

A MÁV sajtófőnöke felelőtlennek nevezte az érdekképviselet döntését és továbbra is irreálisnak nevezte a követeléseket. Kavalecz Imre azt közölte: vasárnap este hét órakor még egyeztetni szeretnének az elégséges szolgáltatásról, hogy minél több járat elindulhasson.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete minden vasúti dolgozónak nettó 250 ezer forintot kér a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, több mint 10 százalékos többlet-bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalékon felül, emellett elutasítja a 38 vasúti mellékvonal tervezett megszüntetését.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását