2022. augusztus 15. - Mária

Válságban az EU

A július 1-jén indult francia uniós elnökség igyekszik csökkenteni a Lisszaboni Szerződés ír leszavazása miatti válság jelentőségét - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a BruxInfo elemzője. Fóris György szerint a francia elnök a klímaváltozásra, a b
2008. július 14. hétfő 09:37 - Hírextra
A franciák látványos elnökségre készültek, amelyben jelentős ügyek végére kerülhet pont. Ezen az elképzelésen azonban már sokat változtattak - mutatott rá a BruxInfo elemzője.

Fóris György rámutatott: az egyre nehézkesebben haladó Lisszaboni Szerződés ügyét igyekeznek nem reflektorfényben tartani, helyette számos más ügyet vesznek napirendre.

A többi mellett a foglalkoztatás kérdésével, a klímaváltozással, az energiaproblémával és a megújuló energiaforrások ügyével, a bioüzemanyag-felhasználásával kapcsolatos kérdéseket tűznek napirendre.

Szintén fontos probléma az uniós szinten magas infláció, amely jelenleg közösségi szinten eléri a 4 százalékot.

A BruxInfo elemzője nem tartja demokratikusnak, hogy uniós jelentőségű ügyben egy-egy tagállam népszavazást ír ki. Mint mondta, az emberek valószínűleg nem tudják pontosan, hogy miről szavaznak, döntéseiket pedig belpolitikai ügyek befolyásolják.

Írországban a Lisszabon Szerződés elutasításához nagyjából 800 ezer nem szavazat kellett. Ha az unió többi részén támogatnák a dokumentumot, a végeredmény az lenne, hogy félmilliárd embernek kellene 800 ezerhez igazodnia.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását