2024. április 25. - Márk

Pataki Árpád lesz a Magyar Gárda-per új bírója

Pataki Árpád, a Fővárosi Bíróság sajtó- és személyiségi jogi perekben eljáró tanácselnöke veszi át a Magyar Gárda Egyesület megszüntetése iránti ügyészi keresetre indult polgári per tárgyalását - olvasható a hvg.hu portálra kedden kikerült írásban.
2008. szeptember 2. kedd 11:19 - Hírextra
Az MTI a cikk megjelenését követően megkereste a Fővárosi Bíróságot, hogy a hvg.hu értesülésének kommentálását kérje, de a bíróság sajtóosztálya csak későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
A hvg.hu írása emlékeztet arra, hogy a perben korábban eljáró Öcsödi Ágnes bíró az őt ért fenyegetésekre hivatkozva elfogultságot jelentett be maga ellen, mondván, ezek után nem lenne képes az ügy elfogulatlan elbírálására.

A portálon megjelent cikk azt is felidézi, hogy Pataki Árpád honosította meg az ítélkezési zsargonban a sajtóból átvett párt közeli jelzőt, miután helyreigazításra kötelezett több újságot, amely pártcégként írta le a politikusok és családtagjaik érdekeltségében álló vállalkozásokat, amelyekben az illető pártnak papíron nem volt tulajdonrésze, noha a cég nyilvánvalóan politikai célt szolgált.

A bíró a vélemény kategóriájába sorolta ugyanakkor döntéseiben, s így kockázatmentesen használhatóvá tette a "Fidesz közeli", "MSZP közeli" kifejezéseket.

Voltak azonban felülírt ítéletei is, például miután a Faragó Lajos magánnyomozó kontra Országgyűlés perben kimondta a T. Ház perképességét. Pataki bíró volt az is, aki első fokon elutasította a Szárhegy-dülő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. keresetét, amelyet az Élet és Irodalom tokaji riportja miatt adott be. A perben arról kellett dönteni: taggyűlésnek minősült-e az a rendezvény, amelyen részt vett és gazdálkodási tanácsokat adott Orbán Viktor exminiszterelnök is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását