2024. április 29. - Péter

Tanulni, tanulni, tanulni

Szokatlan látvány az a 73 éves nagymama, aki hétéves másodikosokkal együtt koptatja a padot egy észak-thaiföldi falusi iskolában. Szeng Szangawong 65 évvel ezelőtt kénytelen volt felhagyni a tanulással, mivel szülei nem tudták megvásárolni a kötelező isko
2008. július 13. vasárnap 11:09 - Hírextra
Újabb iskolai karrierje férje halála után kezdődött, mivel nem akart egyedül otthon tétlenkedni. Szeng asszony jelentősen elüt a többi diáktól. Tarka iskolatáska helyett kosárban hordja a tankönyveit és füzeteit. Felnőtt széken ül és nem köteles egyenruhát hordani. Kizárólag thaiórákra jár.

Ugyanúgy kiveszi azonban részét az iskola életében, mint évtizedekkel fiatalabb osztálytársai. A tanévnyitó során jelen volt azon a szertartáson, amelynek során a tanulók köszönetet mondanak tanáraiknak, amiért oktatják őket. Még az osztályterem takarításából sem marad ki. A söprögető idős asszony látványa lógós osztálytársaira is nagy hatással volt, akik ezután szó nélkül végrehajtották a nem éppen népszerű feladatokat. - "A Nagyi nagyon aranyos. Mindig hoz nekünk édességet!" - mondta róla padtársa.

"Nem érdekel, mit gondolnak a szomszédok. Régóta dédelgetett álmom megtanulni írni és olvasni, hogy önálló lehessek. Sőt, szeretném még a buddhizmus szent nyelvét, az indiai eredetű pálit is elsajátítani" - jeleneti ki nem kis határozottsággal a nagymama-tanuló. Thaiföldön ma már általános iskolai kötelezettség van. A diákok ingyenes, állami vagy buddhista kolostorok által fenntartott iskolákba vagy magániskolákba járnak. A lakosság mintegy 95 százaléka tud írni-olvasni. Ez az arány az egyik legmagasabb a délkelet-ázsiai térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását