2024. április 23. - Béla

Horror a gyermekotthonban

Az eddig sejtettnél is sötétebb horrortörténet bontakozik ki abból a vasárnap megszellőztetett, bizalmas rendőrségi jelentésből, amely a Jersey szigetének egykori gyermekotthonában vélhetően évtizedeken át zajlott súlyos visszaélések vizsgálati eredményei
2008. július 13. vasárnap 17:08 - Hírextra
A francia partok előtt fekvő, Nagy-Britanniához nem tartozó, ám a korona függő területeként nyilvántartott szigeten már tavaly óta folyik a rendőrségi nyomozás, miután egyre több - eddig összesen 97 - egykori gondozott számolt be az otthonban évtizedekkel ezelőtt elszenvedett súlyos testi-lelki tortúrákról, bántalmazásokról, sőt nemi erőszakról.

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi tömeglap értesülése szerint az ügyben összeállított, egyelőre szupertitkos rendőrségi jelentésben az áll, hogy az otthonban megerőszakolt gyerekeket több esetben meg is ölték, és holttestüket az intézet kazánjában elégették.

A rendőrök és orvos szakértők folyamatosan ássák fel a hatalmas, komor épületegyüttes pincéit, és a vasárnapi beszámoló szerint eddig összesen 65 fogat - zömmel tejfogat - és hozzávetőleg száz, megszenesedett csontmaradványt találtak.

Az otthonban megfordult gyerekek adatait azonban megsemmisítették, így gyakorlatilag lehetetlen az áldozatok azonosítása.

A News of the World forrása szerint mindazonáltal a nyomozást végző detektívek számára most már nem kérdéses, hogy gyermekgyilkosságok történtek a nevelőotthonban, és arra is egyértelmű bizonyítékok vannak, hogy a megölt gyerekeket a kazánban elégették, maradványaikat pedig a pince földpadlójába temették.

Az intézet egykori igazgatója, Colin Tilbrook már húsz éve meghalt, de nevelt lánya, a most 38 éves Tina Blee nemrég felfedte: néhai mostohaapja őt is rendszeresen megerőszakolta.

Hozzátette: ha a jerseyi intézetben valóban gyermekgyilkosságok történtek, meggyőződése, hogy abban Tilbrooknak "komoly része volt", mert egykori nevelőapja "minden további nélkül képes volt gyilkolni".

Szakértők szerint a Jerseyn feltárt horror a legsötétebb gyermekgyilkossági ügynek bizonyulhat a brit kriminalisztika újkori történetében.

Az egyetlen, ehhez mérhető bűncselekmény a 90-es évek közepén rázta meg alapjaiban a brit társadalmat, miután kiderült: egy gloucesteri házaspár, Frederick és Rosemary West legalább tíz fiatalkorú lányt rabolt el és végzett ki háza pincéjében, többnyire lefejezéssel. Előbb azonban mindegyik áldozatot hetekig tartó, válogatott kínzásoknak vetették alá, és beteges szexuális vágyaikat is kiélték rajtuk.

Frederick West még a vizsgálati fogságban öngyilkos lett; feleségét 1995-ben tízszeres életfogytiglanra ítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását