2024. május 2. - Zsigmond

Nicolas Sarkozy új feleségének harmadik lemeze

"Mintha mi sem történt volna" - ez a címe Carla Bruni legújabb, sorrendben harmadik lemezének, amely július 11-én került az üzletekbe. Ám a valóság inkább ennek ellenkezőjére utal: szinte minden megváltozott a dalénekesnővé vált egykori olasz topmodell kö
2008. július 11. péntek 09:57 - Hírextra
A média várakozása szinte leírhatatlan volt. "Íme itt van Carla Bruni nevezetes lemeze, minden vágy, kérdés, spekuláció, rémhír és fantazmagória tárgya" - írta róla a Journal du Dimanche, a Le Figaro pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy "ezt a lemezt előzi meg a legnagyobb érdeklődés mindazok közül, amelyeket az utóbbi évtizedekben Franciaországban kiadtak".

Egy hónapja a francia "első dáma" - premiere dame: a franciák lefordították nyelvükre az amerikai elnök párjának kijáró First Lady kifejezést - mind a komoly hetilapok, mind a bulvársajtó kiadványainak állandó címlap-témája. Az óriási médiaérdeklődésre való tekintettel a Naive zenei kiadó - egyáltalán nem naivan - 10 nappal előrehozta a lemez megjelenését. Bruni dalai a franciaországi megjelenéssel egyidőben a legtöbb európai országban is kereskedelmi forgalomba kerültek, és előzetesen ingyen meg lehet hallgatni őket az elnökfeleség-énekesnő www.carlabruni.com portálon.

A szaksajtó egészében már előzetesen is jól fogadta a pop-folk jellegű dalokat, amelyeknek csaknem minden szövegét maga az énekesnő írta ugyanabban a bensőségesen bizalmas stílusban, mint 2002-es első, "Valaki azt mondta nekem" című korongjának számait.

A legtöbb méltatás kettős, művészi és politikai szempontból értékelte a témát. Amióta ugyanis a gazdag olasz művészcsaládból származó, ma 40 éves, baloldali gondolkodású Carla Bruni férjhez ment Nicolas Sarkozyhez, a közvélemény szemében az asszony imázsa elválaszthatatlanná vált a 2007-ben a jobboldal jelöltjeként megválasztott elnökétől.

Carla Bruni maga is tudja, hogy lemezét "nemcsak zenei szempontból" fogják értékelni. A France Inter rádiónak adott interjújában nem zárta ki, hogy ellenséges megnyilvánulásokra is sor kerülhet vele vagy az új koronggal kapcsolatban.

"Megértem, ha az emberek azért nem hallgatják meg, mert hozzámentem az elnökhöz, másfelől azt is nagyszerűnek tartom, ha éppen azért hallgatják meg - de számomra az a legfontosabb, hogy tetszésüket leljék benne" - fogalmazott.

Az egykori topmodell, akinek korábbi, megannyi hírességgel szőtt szerelmi románcai a bulvársajtó kedvelt témáit jelentették, hamar beilleszkedett új helyzetébe, magatartása szerény és teljes mértékben támogatja férjét - írja az AFP.

A legfrissebb felmérések szerint a franciák 55 százaléka úgy vélekedik, hogy Nicolas Sarkozy "saját imázsának javítására" használja feleségét, és 51 százalékuk gondolja azt, hogy Carla "meglehetősen jól" tölti be szerepét.

Médiakörökben nagy viták előzték meg az új lemez premierjét. "A francia újságírók azzal küszködnek, hogy egyensúlyba hozzák Carla Bruni popsztár-hírnevét az első dámaként betöltött szerepével" - jegyezte meg egy amerikai kommentátor.

Június végén a Libération című baloldali napilap ötoldalas interjút közölt Carla Brunival, ez ellen számosan tiltakoztak az interneten - viszont a példányszám 40 százalékkal nőtt. Februárban Mme Sarkozy első interjújával a L,Express című hetilap 600 ezer példányt adott el, ami rekordot jelentett.
Az "első dáma" mindent elsöprő médiaszereplését sokan fogcsikorgatva fogadják, így például a Marianne című hetilap "Carla-művelet: Ami sok, az sok!" címmel foglalkozott a témával.
Ugyancsak öt újságoldalon...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását