2024. április 19. - Emma

Harmadnyi elbocsájtás

Harmadannyi embert bocsát el az idén a Magyar Televízió (MTV), mint azt korábban tervezték - erősítette meg az intézmény üzemi tanácsának elnöke pénteken az MTI értesülését.
2008. július 11. péntek 13:55 - Hírextra
Kapuvári Gábor közlése szerint - noha a 2008-as üzleti tervben szerepel, hogy 250-nel csökkentik a mintegy 1700-as létszámot - az érdekképviseletekkel folytatott tárgyalások után végül kilencvennél is kevesebb munkatárstól válnak meg; az elbocsátandók négyötöde műsoros területen dolgozik.

Az üzemi tanács elnöke megjegyezte: a jövő héten aláírandó, a leépítés részleteit tartalmazó megállapodáshoz az üzemi tanács záradékot fűz majd, amelyet nyilvánosságra is hoznak; ebben rámutatnak a kialakult helyzet okaira és veszélyeire.

A karcsúsítás évi félmilliárdos megtakarítást jelenthet a cégnek, amely - a jelenlegi értesülések szerint - nem kap pénzügyminisztériumi forrásokat a leépítéshez.

Az MTV korábban nem kívánta nyilvánosságra hozni, mekkora leépítést tervez 2008-ra, Földváry Mónika sajtóiroda-vezető pedig a napokban az egyeztetések utánra ígért tájékoztatást a témában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását