2024. május 4. - Mónika, Flórián

Polgári védelmi vezetők tanácskoztak

A polgári védelem tevékenységét szabályozó 1996-os törvényt jónak tartják a polgári védelem kirendeltség-vezetői - közölte szerdán Keszthelyen az érintettek részvételével zajló konferencián Muhoray Árpád.
2008. október 15. szerda 15:16 - Hírextra
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettese kifejtette: az évek során ugyanakkor több alkalommal fogalmaztak meg módosítási javaslatokat a végrehajtási rendeletekhez, amelyek közül most a települések veszélyeztetettségi besorolásának módosítása van napirenden.

Az erről szóló kormányrendeletben javaslatuk szerint figyelembe kell venni a nukleáris veszélyhelyzetre, a globális klímaváltozásból adódó időjárási változásokra, a földrengésveszélyes területek vagy a veszélyes üzemek figyelembe vételére vonatkozó szempontokat. Mindezek alapján az egyes településeken pontosabban meg lehet állapítani a polgári védelmi alegységek létszámát a veszélyhelyzetek kezelésére - részletezte a szakember.

Az MTI érdeklődésére elmondta: az OKF évente csaknem 13 milliárd forintból gazdálkodik, ebben a polgári védelem kiadásai is szerepelnek, s nincs önálló kerete ennek a tevékenységnek. Természetesen az informatikai bázis fejlesztésére, védőeszközök, munkaruhák, veszélyhelyzeti csoportok műszerezettségének javítására nyilván több pénzt is fel tudnának használni.

Az elmúlt időszakban végzett tevékenységek közül a polgári védelmi vezérőrnagy említést tett a Hernád és a Tisza árvízi védekezésében játszott szerepükről, valamint a Monorierdőnél történt vasúti szerencsétlenség során végzett munkájukról is.

A 2000 januárja óta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok irányításával működő polgári védelmi kirendeltségek szinte valamennyi vezetője jelen volt a keszthelyi konferencián, amelyen a finanszírozási lehetőségek mellett a lakossági tájékoztatás témája is hangsúlyosan szerepelt. A csaknem 140 szakember mellett a stratégiai partnernek számító Magyar Polgári Védelmi Szövetség vezetője is jelen volt a tanácskozáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását