2024. április 25. - Márk

Gönczi Gábor két nap alatt tanult meg főzni

Az RTL Klub műsorvezetőjéről a Vacsoracsatában azt hittük, hogy fél életét kuktáskodással töltötte, olyan ügyesen mozgott a tűzhely körül. Pedig a műsor előtt két nappal sajátította el a konyhai fortélyokat.
2008. július 11. péntek 10:50 - Hírextra
Az RTL Klub műsorvezetőjéről a Vacsoracsatában azt hittük, hogy fél életét kuktáskodással töltötte, olyan ügyesen mozgott a tűzhely körül. Pedig a műsor előtt két nappal sajátította el a konyhai fortélyokat.

- Én valahogy mindig kerültem a konyhát. Anyukám és apukám is nagyszerűen süt-főz, manapság pedig a feleségem, Csilla kísérletezget a konyhában. Nagyon szeretek jókat enni, de az elkészítés szerintem macerás dolog. Rámegy több óra munka és fél óra múlva már el is fogy minden. – magyarázta Gábor.

-A főzős műsor előtt anyukámmal két napra bezárkóztunk a konyhába és nekem kétszer el kellett készítenem a palóclevest, és életem nagy kedvencét, a mexikói csirkét.

Egyébként tíz éves voltam, amikor kinyitottam egy szakácskönyvet és megláttam a pirosra sült csirkét meg a kukoricát, ez volt a mexikói csirke. Anyukám elkészítette nekem.

Azóta is minden ünnepi alkalomra ez a menü. A palóclevesnek is nagy sikere volt a vendégeim körében. Viszont vannak ételek, amikkel ki lehet üldözni a világból, ezek a paradicsom, a mazsola, a tökfőzelék és a sóska. - mondta a műsorvezető, aki most a palócleves receptjét osztja meg a Star olvasóival.

"Palócleves"

Hozzávalók:

30 dkg marhahús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem


Elkészítési mód:

Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben.

Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt.

 Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt

zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Forrás: Stár magazin
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását