2024. április 25. - Márk

Gázrobbanás volt a Hegyalja Fesztiválon

Két fiatal súlyos égési sérüléseket szenvedett a rakamazi Hegyalja Fesztiválon, amikor a sátrukban felrobbant egy gázpalack péntekre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
2008. július 11. péntek 08:18 - Hírextra
Fülöp Gergely rendőrségi szóvivő elmondta: a robbanásban két 16-17 éves fiatal, egy budapesti fiú és egy gödi lány szenvedett első- és másodfokú súlyos, de nem életveszélyes égési sérüléseket.
A főhadnagy hozzátette: a jelenlegi adatok szerint a fiatalok sátrában üzemelő kemping gázpalack mellett egy szúnyogriasztó mécses is égett, s a nyílt láng okozhatta a robbanást.

A baleset körülményeit a rakamazi rendőrőrs közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.
A Hegyalja Fesztivál szervezői szerint a kempingezők megsértették a házirendet; az ugyanis tiltja, hogy a fesztivál területére gázzal működő kempingfőzőt vigyenek be.

A készüléket "nagy valószínűséggel becsempészték" - teszik hozzá az MTI-nek eljuttatott közleményükben.

Az eset a szervezők tájékoztatása szerint úgy történt, hogy a zárt sátoron belül a minifőző szivárogni kezdett, a tulajdonosok pedig nyílt lángot használtak.

A fesztivál közelében tartózkodó egészségügyi szolgálatot a fiatalok maguk keresték meg, amelynek munkatársai azonnal ellátták őket. A sérülteket a nyíregyházi kórházba szállították, állapotuk kielégítő - olvasható a közleményben.

A szervezők kijelentik: nem felelősek a balesetért, a házirend a rendezvény honlapján és a műsorfüzetben is elérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását