2024. március 29. - Auguszta

Talált 50 ezer svájci frankot, vitt visszavitte

Egy dél-szerbiai becsületes megtaláló gondolkodás nélkül visszaszolgáltatta azt az 50 ezer svájci frankot, melyet egy hónappal ezelőtt loptak el egy bankból. Tegnap óta őt tartják Szerbia legbecsületesebb emberének.
2008. július 10. csütörtök 07:18 - Hírextra
Megvan Szerbia legbecsületesebb embere - közvetlenül az új kormány megalakulás után ez valóban szenzációsnak hangzik. A megtiszteltető cím azonban egy építőmunkást illet meg, aki megtalálta azt az 50 ezer svájci frankot, amit egy szerbiai Raiffeisen Bankból loptak el körülbelül 1 hónappal ezelőtt.

A bankrablást a bank pénztárosa hajtotta végre a dél-szerbiai Nis városában. 1 millió 400 ezer eurót és 50 ezer svájci frankot a táskájába csomagolta, és kisétált vele a bankból - a biztonsági őrök még üdvözölték is.

Hátrahagyott egy levelet, amiben közölte: azért vitte el a pénzt, hogy bizonyítson volt felesége előtt. Később önként feladta magát, és az 1 millió 400 ezer eurót vissza is szolgáltatta, de azt állította, hogy az 50 ezer svájci frankot maga sem találja.

Tegnap azonban megtalálta egy 46 éves építőipari munkás, aki már 7 éve munkanélküli és alkalmi munkával igyekszik eltartani négytagú családját. Nis külvárosában egy nyaralóház tetőszerkezetét javította, amikor a gerendák alól kihullott a bank által becsomagolt 50 ezer svájci frank.

Ezt azonnal közölte kollégáival és főnökével, majd értesítették a rendőrséget. Azt mondta, hogy egy pillanatig sem gondolt a pénz megtartására, hiszen azt nem ő kereste meg, és nincs joga másét elvenni.

A havi 200 eurós keresete mellett valószínűleg sokat segített volna neki a több ezer svájci frank, de ő azzal is elégedett, hogy őt tartják Szerbia legbecsületesebb emberének. Arra is számíthat, hogy mint becsületes megtalálót az összeg 10-12 százalékával megjutalmazzák.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását