2024. március 29. - Auguszta

Szekeres Imre Szolnokon

A légierő fejlődése miatt a jövőben egyre több kiképzett pilótára lesz szüksége a honvédségnek; megnyugtató, hogy a fiatalok közül sokan érdeklődnek e katonai pálya iránt - mondta Szekeres Imre csütörtökön, amikor látogatást tett a honvédség szolnoki heli
2008. július 10. csütörtök 18:02 - Hírextra
A harci repülőgépeknél a pilótaképzés 5-6 évig is eltart, hiszen tart az átállás a MiG-29-es típusról a Gripenekre, amelyek vezetésére Kanadában készítik fel a pilótákat - tette hozzá a honvédelmi miniszter, aki Szabó Zoltán nyugalmazott vadászpilóta társaságában kereste fel a tábor részvevőit.

Mint megjegyezte: jelenleg a kanadai légi bázison a Magyar Honvédség repülő-vezetőképző programjában huszonnégyen vesznek részt, az oktatómunkát 12 magyar pilóta segíti.

Szekeres Imre kérdésre válaszolva elmondta, a közelmúltban Törökszentmiklós mellett és Fehérgyarmatnál történt repülőbalesetek nem vetették vissza a fiatalok repülés iránti vonzódását, de kiképzésük során vigyázni kell rájuk és maximálisan garantálni a biztonságukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. július 11. 11:50
;-) (igazad van, és meg fogom nézni a You Tube-n!)
uzi956
2008. július 11. 11:12
Hogy lehet,hogy ez az Ország szégyene még miniszter ? Alkoholista létére már fejbe kellett volna lőni magát ! NATO szinten valamiben elsők vagyunk,ez a salak holt részegen kiáll beszélni a Gripen bulin ? Gyurcsány szerint ez természetes ? Nem Moszkva ez szekeres elvtárs !Aki még nem látta volna többek közt a "you tube" oldalon szekeres "jelszóra" lehet gyönyörködni az Afgán megszállón. Egyébként minden videómagosztón fent van,a világ röhög rajta ! Ezt jobb helyen "tolerálni"szokás ! Nem kétmilkás nyugdijjal persze.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását