2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az SZDSZ törvényes rendőri fellépést kér

Az SZDSZ elvárja a rendőrségtől, hogy március 15-én törvényes keretek között lépjen fel a törvényes rend védelmében - jelentette ki kedden sajtótájékoztatón Demszky Gábor. A főpolgármester erről levélben tájékoztatja Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapit
2007. március 13. kedd 19:31 - Hírextra
Március 15-én határozott, törvényes rendőri fellépést vár a törvényes rend védelmében a főpolgármester. Demszky Gábor ezzel kapcsolatban levelet is eljuttat Gergényi Péter fővárosi rendőrfőkapitánynak. A városvezető kijelentette: 17 évvel a rendszerváltás után ismét aggódnak az emberek, hogy mi történik majd március 15-én. A békés többségnek részt kell vennie az ünnepségeken, és el kell határolódni azoktól, akik Árpád-sávos zászlók alatt vonulva "ordas eszméket" hirdetnek - hangsúlyozta a főpolgármester.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke közölte: nyugodt, békés megemlékezést szeretnének. A párt vezetője szerint különbséget kell tenni ünneplés és tüntetés között. A kormány, az ellenzék, a rendőrség és az emberek felelőssége is, hogy az ünnep valóban méltóságteljes legyen. Egyik politikai erő sem engedhet teret a szélsőségeseknek - mondta a politikus. Kuncze Gábor közölte: a liberális frakció a fővárosi megemlékezésen vesz részt a Március 15. téri Petőfi-szobornál, ahol Demszky Gábor mond beszédet. A fővárosi mellett külön megemlékezést nem tart az SZDSZ.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását