2024. május 14. - Bonifác

Túlkorosak is

Vélhetően arra ösztönzi a klubokat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy engedjék el az olimpiára játékosaikat. A szervezet várhatóan még csütörtökön nyilvánosságra hozza az ötkarikás tornára vonatkozó irányelveit.
2008. július 9. szerda 16:23 - Hírextra
A klubok, a futballisták és a nemzeti szövetségek közötti egyre rosszabb viszony miatt kényszerül gyors lépésre a FIFA. Joseph Blatter, a FIFA elnöke - aki 1999 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is - nem titkolja, hogy nagy támogatója az olimpiai labdarúgótornának.

A jelenlegi szabály alapján minden válogatottban - három kivétellel - 23 éven aluliak szerepelhetnek. A FIFA útmutatása alapján a 23 évnél fiatalabbakat elengedik az érintett együttesek, amelyeknek lehetőségük van azonban, hogy a "túlkorosokat" megakadályozzák a fellépésben.

Jelenleg a Werder Bremen, a Schalke 04, illetve a Barcelona próbálja meg útját állni egy-egy játékosa pekingi részvételének. A Werder Diego, a Schalke Rafinha, a Barcelona pedig Ronaldinho pekingi utazását szeretné meggátolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását