2024. április 29. - Péter

Első osztályú az Adria

Az Adriai-tenger horvátországi partjainak a 885 strandján a vízminőség túlnyomó többségében első osztályú, mindössze 15 szennyezett fürdőhelyet találtak - közölte honlapján a horvát környezetvédelmi tárca.
2008. július 9. szerda 08:49 - Hírextra
A vízminőséget az utóbbi hónapban 885 helyen vizsgálták az ellenőrök. Egy-egy fürdőhelyen 15 naponként vesznek vízmintát.

A teljes adriai partszakaszon most megvizsgált fürdők közül 15 helyszínen tapasztaltak enyhébb szennyezést. Mindössze egyetlen helyen, Veli Losinjban - a Kvarneri-öböl azonos nevű szigetén - a Hotel Punta egyik strandján kellett megtiltani a fürdést a június 26-án vett vízminta alapján. Ott ugyanis csőtörés miatt szennyezett lett a tenger. A minisztérium honlapján található vizsgálati eredmények szerint a szálloda másik két strandján első osztályú a víz minősége.

Horvátországban az idegenforgalmi szezon alatt folyamatosan vizsgálják a tengervíz minőségét, a tisztaságot négy kategóriába sorolják. A környezetvédelmi tárca internetes oldalán (www.mzopu.hr/more) pontos helyszínekre lebontva megtekinthetők az egyes fürdőhelyek vízminőségét mutató jelzések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását