2024. április 28. - Valéria

Betiltották a reklámot

Az iráni hatóságok megtiltották a sport- és mozisztárok számára, hogy reklámokon szerepeljenek: a hivatalos indoklás szerint a hírességeknek nem a fogyasztási kultúrát kell szolgálniuk.
2008. július 9. szerda 08:46 - Hírextra
A helyi lapok Ali Reza Karimit, a kulturális minisztérium főigazgatóját idézték, aki kijelentette: művészek, sportolók és a kulturális élet személyiségeinek képét ezentúl tilos felhasználni kereskedelmi hirdetésekben, mert a hírességeknek "a kultúrát és a nemes erényeket kell hirdetniük, nem a fogyasztás kultúráját".

A döntés vonatkozik a műholdas, az Egyesült Államok vagy Európa területéről sugárzott tévéműsorokra is, amelyek nem egy esetben az iráni ellenzék kezében vannak.

Ilyen műsorokban gyakran lehetett látni Hosszein Rezazadeh kétszeres súlyemelő olimpiai bajnokot, az "iráni Herkulest", aki Dubajban eszközlendő ingatlanbefektetésekre biztatta honfitársait. Több ismert iráni színész is arcát adta konfekció illetve élelmiszerek hirdetéséhez.

A tilalom csak a férfiakat érinti, igen egyszerű okból: nőket eddig sem volt szabad hirdetéseken megjeleníteni.

A reklám tilos volt Iránban az iszlám forradalom győzelme, 1979 után, de a kilencvenes években ismét feltűnt a tévében és a nagyvárosok utcáin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását